FATSA BELEDİYESİ 2
Fatsa sahil düzenlemesi M.Kemal Çamaş’ın: Başkan Mustafa Çamaş sahil şeridindeki düzenlemeyle, Fatsa’ya imzasını koydu. Kenarlarda kalan ufak tefek yerleride Hüseyin Anlayan düzenlemişti. Ve Allah cc. için, Mustafa Çamaş’ın park çalışmalarına uyum sağlamasını başarmıştı. Dikkatle bakanların ayrı dönemlerde yapılan bu hizmetlerin birbirini okşadığını kabul edeceğini inanmaktayım. yol çalışmalarında ise Başkan Hüseyin Anlayan açık farkla mesafeler katetmiştir. Biz eskiden belediye başkanlarında teknik bilgi değilde: İdarecilik vasfının önemli olduğuna inanıyorduk. Zaten belediyenin teknik bir kadrosu olacak, başkan bu teknik kadroyla istişare ederek işleri yürütür diyorduk. İdarecilik vasfını öne alıyordum. Mustafa Çamaş’la, Hüseyin Anlayan’ın birbirleri peşine belediye başkanlığı yapmaları ve herikisininde süper başarılar sağlaması bizde bir kanaat değişikliğinede neden oldu. Buna bir üçüncü belediye başkanınıda ilave edebiliriz. İslamdağ beldesi belediye başkanı Ali Ferudun Kibar. Bu üç başkan bize belediye başkanlığında tekniğin önemini gösterdi.
Gerçekten yollar çok güzel yapıldı. Kaldırımlar genişledi ve şehir ferahladı. taşıtlar kendi yollarından, insanlar kendilerine tahsis edilen kaldırımlardan yürüyorlar. Karmaşa olmuyor ve insanlarda, şöförlerde mutlu. Bu düzenlemeler olmasaydı, bu trafiğin sıkışıklığında çok daha sıkıcı bir hayat yaşardık. Bu düzenli yolların yapımında, başkan Anlayan ve emeği geçen herkese candan teşekkür ediyoruz.
Birde temizlik işleri var. Ebru temizlik firması gerçekten bu işi çok iyi yapıyor. Biz maliyetini bilmiyoruz. Fatsa halkıda bu hizmete layıktır. Hem başkan Hüseyin Anlayan’a hemde ebru temizlik şirketi çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bizim gençlik yıllarımızda: Sokaklar çamur deryası idi. Yağmur suları çullu tepesinin sularını şehrin içine dolduruyordu. Şehrin coğrafi yapısı böyle, bu değiştirilemez deniyordu. Ünye ve Ordu’nun Fatsa’ya kıyasla daha temiz olması, onların coğrafi yapısına bağlanıyordu. Şimdi Fatsa’nın temizlikte onlardan bir adım bile ilerde olacağına inanıyorum. demekki yapılınca oluyormuş.
Birde caddeleri asfalt kaplama konusu var. Bizim görüşümüze göre bu işte çok acele etmemeli. İlkönce yollara yapılan masraflar bir derece kendisini amorti etmeli. Yolların altında yağmur sularını taşıyan büzler, yeni yapılan kaliteli büzlerle değiştirilmeli, büzlerin ek yerleri güzelce çimentoyla sarılmalı. caddelerin altından geçecek doğal gaz boruları döşenmeli, ondan sonra soğuk asfaltı yollara kalın bir tabaka halinde dökmeli. Üzerinide sıcak ince asfaltla kaplamalı. Böylesi caddelerin ömrü çok uzun olur ve insanlar da yapılan bu hizmetten, çok mutlu olarak huzurla yaşarlar. Bu gerçek ve kalıcı bir hizmet olur.
Çok önemli bir konu daha var. İşten adam çıkarma konusu. Belediyelerde fazla çalışanlar var. Hükümet bunun tesbitinide yapmış. Bizim Fatsa Belediyemizden yüz tane çalışan çıkarılacakmış. Bunları tespit edip başka işlere devredeceklermiş. Tahmin ediyorum işin en zoru budur. Bizim yapımız işten adam çıkarmaya hiçte uygun değildir. Biz çalışanlarımızı işten çıkarmıyoruz. Onun için işe adam alırken çok dikkatli olmak lazım. Burada çok adaletli davranmak gerekiyor. Aksi halde bir sürü beddu’a alırsınız. İlkönce enson gelenlerden işe başlamak lazım. Birde: Bir derece sağlıksız insanlar var. Onları belediyeden koparmamak lazım. Hasılı elimizi vicdanımıza koyup bu 100 çalışanı ayırmak lazım. tahmin ediyorum bunların işten ayrılmalarıda birkaç sene sürer. Kıdemli insanları son senelerinde mağdur etmemek gerekir. Aksi halde: Haksızlğa uğrayan insanların İdare Mahkemesine gitme hakkıda olacaktır.
Bir çok insanla mahkemelik olmak herhalde belediyeyede yakışmaz. Hasılı elimizi vicdanımıza koyup, hakkaniyetle bu işleri bitirmek gerekir. Diliyoruz öyle yapılsın.