GÖNLÜMDEKİ DUYGULAR
Geçen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile tüm öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.
Dinamik bir bayan öğretmenimiz Sevgican Özel Otuz dokuz yıldır ilköğretim okullarında çalışan yılmadan ve yorulmadan yenilikler peşinde koşan bir insan.Onun hayatında başarısızlık yok.
Hayatını ticaretle uğraşan Niyazi Özel’le birleştirmiş. Birlikte zor işleri başarmışlar.Onları buradan kutluyoruz.
Bu öğretmenlerimiz 1972 yılında Dağgüvezi(İslam dağ) ilköğretim okulunda göreve başladı. Bu yerleşim merkezinde yaptığı çalışmalarla kadınlara yönelik başarılara imza atmıştır. Sırası ile Kılıçlı, Meşe bükü, Atatürk ve şimdi Sakarya ilköğretim okulunda görevine devam etmektedir.
1981 yılında eşi Niyazi özel adına Sercan Çiçek evini hayata geçirdi. Aralıksız otuz yıldır çalışma devam ediyor.
Nisan 2005 yılında özel Sevgi Kültür ve Sanat Evi açıldı.Rehber yine bayan öğretmenimiz.Burada Gitar, Piyano, Keman(Klasik Batı) Bağlama,Kemençe,Ney, Klarnet,Yan Flüt, Bateri, Kaval, Balaban, Ses Eğitimi.
Resim, Bale, Modern Dans, Halk oyunları, jimnastik, satranç, diksiyon.
Güzel sanatlar liselerine ve Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık, Müzik, Resim, Grafik, Beden Eğitimi. Engelliler için(Bale, Halk oyunları ve Enstrüman Dersleri)
Bu ailenin üç çocukları vardır.1979 doğumlu büyük oğlu Osman Özel 2 yıl makine mühendisliği bölümünde okudu 4 yıl Azerbaycan da müzik bölümünde ders aldı. 2 yılda mastır yaptı.
İkinci çocukları Yusuf Sercan Özel 2 yıl bilgisayar bölümünde okudu 4 yılda müzik bölümünde okudu. Gitar ve Ney çalıyor.
Üçüncü çocukları kız Gözde Nur Özel İstanbul Üniversitesi işletme fakültesi ikinci sınıf öğrencisi.TRT de çok sesli kadroda görevli.
Bir kadın düşününüz çocuklarını ileriye dönük yetiştiriyor. Hayat arkadaşına yön veriyor. Uyum içinde evliliklerini sürdürüyorlar. Evi yapanda yıkanda kadınlar demişler.
Dumlupınar Mahallesi Topal oğlu cami bitişiğindeki özel Kültür Sanat Evi insanlara hizmet vermeye devam ediyor. Burada yapılan etkinlikler şunlardır:
1.Klasik bale eğitimi(7-20 yaş)
2.Modern dans(15 yaş üzeri)vals, Tango- Latin- Ruhumda- Amerikan- Caz- Faxirst- Solon dansı- Cnack
3– Samba- Salsa(Yabancı öğretmen eşliğinde)
.Dünya Halk oyunları (Kafkas- Yunan vs..)
4.Milli Halk Oyunlarımız (Tüm yöre)
5.Piyano Eğitimi( 7 yaş üzeri herkese öğretmen yabancı)
6.Klasik gitar eğitimi (7 yaş üzeri)
7.Klasik keman eğitimi (7 yaş üzeri)
8.Tiyatro ve diksiyon eğitimi(7 yaş üzeri)
9.Güzel Sanatlar lisesine Hazırlık (piyano ve ses eğitimi)
10. Konservatuar ve müzik öğretmenliğine hazırlık (piyano eğitimi zorunlu)
11.İlköğretim ses ve mandolin kursu eğitimi.
12.Gençlim korosu (Her liseden karma seçilecek)
13.Resim dersi eğitimi (7 yaş üzeri)
14.Sportif faaliyetler (Basketbol- Voleybol- Futbol.
15.Saz eğitimi (7 yaş üzeri)
16.Brek Dans (Gençlere yönelik)
Anne babaların; çocuğunu anlayabilmesi değil; ihtiyaçlarını giderebilmesidir. Eğitimindeki gerçekleri yok sayarak sağlıklı temel atamayız.Her insanın beyin gücünü sağlıklı çalıştırabilmesi için dinlenmeye ve deşarj olmaya ihtiyacı vardır.
Daha fazla güç, uzun yaşamak. Tüm hareketlerimde estetik. Beden dilimi iyi kullanmak nefesle iyileşmek iç kaslarımı güçlendirmek duygusal denge vücut matematiğini anlamak iç dünyamı özgürce ifade etmek.Farkındalık güven duygusu tarihinde barışmak kültürümle tanışmak hareketi duyumsamak değişim hoşgörü paylaşımı grup enerjisi.
Biz basiti değil zoru başarıyoruz bu sözler bir öğretmene aittir.Genç nesiller böyle öğretmenlere sahip oldukları için şanslıdırlar. Kişinin işi aynasıdır. Fazla söze gerek yok. En güzel günler sizlerin olsun. Fatsa mızı. Türkiye de örnek bir ilçedir. Bunu herkes böyle bilsin.