OYUNCULUK VE DİKSİYON KURSLARI BAŞLIYOR
2008 yılı Şubat’ında kurulan Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, dördüncü sezona girdiğimiz bu dönemde hizmetlerine yenilerini eklemiştir.
Türkçem Eyvah, Dokuz Canlı ve Hava Parası oyunlarıyla geçtiğimiz üç sezonda Fatsa ve havzasında sanatı canlı tutmaya çaba harcayan tiyatromuz, bu sene birkaç koldan yeni projeleri hayata geçirecektir.
Öncelikle Yarası Olana adlı oyunun provalarını yürüten Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, eş zamanlı olarak Yalancının Mumu adlı çocuk oyununu da hazırlamaktadır.
Ayrıca bu ayın başında mekân değişikliği yapılarak, verimli çalışmalar ortaya konabilmesi adına daha rahat bir ortama kavuşulmuştur.
“Kıvılcım Kültür ve Sanat Merkezi” sıfatıyla kendini yeniden ifade eden tiyatromuz, Yeni Kumru Caddesi Çetinoğlu Apartmanı birinci katta herkesin rahatlıkla gelip ziyaret edebileceği bir sanat mekânı olmuştur. Bu arada bize şimdilik gazetemizden ulaşabilirsiniz.
Bundan böyle ziyaretimize gelen konuklarımızı rahatlıkla ağırlayabileceğimiz gibi, sanata ilgi duyan herkesle yakından ilgilenme fırsatı bulabileceğiz.
Ve… Kıvılcım Kültür ve Sanat Merkezi, kasım ayı ortalarında iki dalda birden kurs başlatacaktır. Özellikle çalışanları düşünerek hafta sonları yapılması kararlaştırılan kurslardan biri diksiyon-etkili konuşma, diğeriyse oyunculuk-drama bölümlerinden oluşmaktadır.
Yılların deneyimi İbrahim Çapkın oyunculuk kursu verirken, TRT sunucuları, dublaj sanatçıları ve Devlet Tiyatrosu Sanatçıları’ndan oluşan bir ekipten ders alan biri olarak diksiyon ve etkili konuşma kurslarını da bizzat ben vermeye çalışacağım.
Kurslarımıza her yaştan insan katılabilecektir. Oyunculuğa meraklı, düzgün Türkçe konuşmak isteyen herkese kapılarımız açık olacaktır.
Özellikle yetenek sınavlarını düşünen gençlerimize çok önemli bir fırsat kapısı açtığımızı düşünüyorum.
Bunun dışında kurslarımıza katılıp, yeteneğine bilgi ve teknik katabilme becerisini gösteren arkadaşların Kıvılcım Tiyatrosu’nun hazırladığı veya hazırlayacağı oyunlarda görev alma avantajları olabilecektir.
Tüm bunların yanında bazı müzik enstrümanları konusunda da, orta vadede kursların düzenlenmesi hedeflenmektedir.
Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği’nin ilk üyelerinden biri olan Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, bu yapılanmayla birlikte diğer tiyatro gruplarıyla bilgi, tecrübe ve materyal alış verişini sürdürmeye devam etmektedir.
Hep dile getirmeye çalıştığımız gibi bölgesinde ticaret, sağlık ve eğitim merkezi olmayı başaran Fatsa’mız, kültür-sanat alanında da merkez olma başarısını göstermek zorundadır.
Aslında Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu’nun zor şartlarda yürüttüğü faaliyetlerle bu süreç başlamıştır.
Bu süreçte lokomotif görevi yaptığımızın bilincindeyiz.
Fatsa Belediyesi başta olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerimiz bu durumun şuurunda olarak somut ve elle tutulur adımlar atmak zorundadırlar.
Bu mevkide bulunanların kapılarını çalıp sorunlarımızı veya isteklerimizi anlattığımızda, bunun sadece bizim derdimiz olduğu yanılgısına varmamalıdırlar. Açık söylemeliyim ki; adeta Fatsa dışından gelmiş bir yabancı gibi algılandığımız ve ağırlandığımız durumlar olmuştur.
Bu arada her hangi bir katkı yapılacaksa bunun bir lütuf gibi sunulmasından vazgeçilmelidir.Neden?
Çünkü sorun, sadece istekleri sıralayanların sorunu değildir. Yapılmak istenenler Fatsa için yapılmaktadır.
Yöneticilerimizin böyle düşünmesi gereği vardır. Ve bu insanlarımız meseleye ne kadar geniş ufuklu bakarlarsa, aynı oranda mesafe kat edilecektir.
Yoksa lafta kalan söylemler, uygulama alanında karşılık bulmadıkça yerimizde saymaya devam ederiz. Haksızsam “Haksızsın” deyin.(!) HOŞÇAKALIN