NEREDEN NEREYE
Bugün burada Fatsa’daki turizm hareketlerini, önümüzdeki günlerde yapılacak şenlikleri yazmayı isterdim. Çamaş mı daha iddialı, Kumru mu? Hangi ilçe hangi ünlü sanatçıyı ilçe halkına izleme fırsatı verecek. Ya da hangi ilçe belediyesi halk hizmeti açısından neler yapmıştır? Tabii ki bunları sıralamak ve hizmet eden Sayın Belediye başkanı ile Ancak:
Geçen hafta yazdığım: ‘Türkiye’nin Gündemi’ başlıklı yazıyı bir hatırlayalım. ‘Sizler bu yazıyı okuyuncaya kadar, bu yazının güncelliği kalmayacak.’ demiştim. Nitekim olaylar o kadar hızlı gelişti ki; Baykal ile ilgili kasetin yayılmaması için çaba sarf ederek iyi adam rollerini oynayan Sayın Başbakan, önce Sayın Baykal tarafından bu role layık olmayan adam ilan edildi. Hükümetin bilgisi dışında böyle bir komplonun hazırlanmasının mümkün olamayacağı yolundaki bu açıklamanın hemen arkasından Sayın Başbakan da çark ederek gerçek niyetini açığa vurdu ve ‘…Biz mecliste çalışırken Sayın Genel Başkan başka yerlerdeymiş..’ diyerek puan toplama yolunu seçti.
Değişim hızı bununla da kalmadı. CHP.si genel başkansız kalacak, ya da Sayın Baykal tekrar eski koltuğuna oturacak denirken, bir de baktık Sayın Kılıçdaroğlu aday olmuş. Sizler bu yazıyı en erken kurultaydan bir gün önce okuyacaksınız. Bir bakmışsınız kurultay günü birden çok aday çıkmış. Aynı hızlı gelişmeler DP.de de vardır. Yargıtay C. Başsavcısının bir dikkati çekmesi nedeniyle usul eksikliğini gidermek için başlatılan olağanüstü kurultay bu gün eski genel başkanlardan Sayın Çiller’in yeniden partinin başına geçmek için nabız yoklamasına başlamasına neden olmuştur. DP.nin kurultayı haziranın 2. hafta sonu olduğundan derenin altından daha çok sular akacağa benzemektedir.
Bu hızlı değişim ülkemizin kaderidir. 1983 seçimlerinde de yaşanmıştır. Milliyetçi Demokrasi Partisi tek başına iktidar, hesapları ile hükümet kurma çalışmalarına başlamış, daha seçilmeden bazı adaylar bakanlık kavgasına başlamış ve fakat Sayın Evren’in bir konuşması ile tek başına iktidar hesapları yapan parti 3. olabilmiş, bakanlı kavgası yapanların çoğu meclise bile girememişti.
Aynı şey Fenerbahçe için olmadı mı? Pazar günü sabahı kalktığımda sokaktaki her dört araçtan birisinin FB. Bayrakları ile süslendiğini gördüm. Yaşlı kadınlara bile formaların giydirildiğini, daha maç başlamadan kutlamaların başlatıldığına şahit oldum.
Ülkede öyle hızlı bir değişim söz konusu ki bütün gün devam eden FB. Şöleni akşam 22.00’den sonra, birkaç saniye içinde 180 derece değişiverdi.
Kısacası son günlerdeki hızlı değişim nedeniyle nerden nereye geleceğimiz konusunu takip etmek çok zorlaştı.