ORDUNUN ÜÇÜNCÜ BÜYÜĞÜ
ORDU’NUN ÜÇÜNCÜ BÜYÜĞÜ
Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu olarak üç sezondur gitmek isteyip de gidemediğimiz bir ilçemizdi Aybastı…
Ne Türkçem Eyvah’ta, ne de Dokuz Canlı’da nasip olmuştu. Bunda da bir hikmet vardı elbet…
Geçen yıl düzenlenen Cip Şenliği ve basında çıkan resimleri hariç Aybastı Belediye Başkanı Sayın İzzet Gündoğar’ı yakından görme ve tanıma fırsatı bulamamıştım.
Dolayısıyla nasıl bir yapıya sahip olduğu hakkında bu güne kadar hiçbir fikir edinememiştim.
Tabi ki; bir insanı bir iki görüşmeyle enine boyuna tanımak mümkün değildir. Buna rağmen Sayın İzzet Gündoğar’ın bazı yönleri konusunda belli izlenimlere sahip olduğumu söyleyebilirim.
Her şeyden önce samimi…
Bunu içtenlikle bakan gözbebeklerinden ve sıcak tavırlarından hissetmek mümkün… Zaten bir insan samimiyse, iyi niyet ve güzel işler de arkasından geliveriyor.
Çok yöneticiler gördük bu güne kadar… Bundan sonra da göreceğiz. Bazılarına meramınızı anlatırken bile, vücut dilinden veya mimiklerinden olumsuz tavırlar içinde olacağını ve bir takım mazeretlere bel bağlayarak işi yokuşa süreceğini hemen anlarsınız.
Buradan her hangi bir ismi işaret ediyor değilim. Ama var böyleleri…
İkincisi hoş görülü ve anlayışlı…
Siz konuşurken anlamaya ve yardımcı olmaya çalıştığı her halinden belli oluyor. Sadece bizim için değil, her hangi bir maruzatı için makamına gelen Aybastı insanına da sıcak yaklaşımlar sergiliyor.
Bir insanın belli bir güce sahip olduğu halde tevazu göstermesi ne kadar güzel…
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı akşamı Aybastı’da yaşadığımız geceyi asla unutmayacağız. Eğer “bağrına basmak” diye bir deyimimiz varsa, herhalde bu durumlar için icat edilmiştir.
Gittiğimizde “Hava Parası” afişi, hemen hemen şehrin her noktasına asılmıştı. Duygulanmamak elde değil…
Misafirperverlik ve ağırlanma adına ne gerekiyorsa yapıldı. Bizimle ilgilenen belediye personeli, ellerinden gelenin en iyisini yaptılar.
Bize de bu durumu yazmak düştü tabi…
Aybastı halkının, özellikle kültürel ve sanatsal olgulara duyarlı olduğunu bu güne kadar hep duymuşumdur. Ve o insanlarla Elmaslar Düğün Salonu’nda bir araya geldiğimizde anladım ki; duyduklarım boşuna değilmiş…
Çocuk Bayramı olmasının da etkisiyle salonda her yaş gurubundan insan yerini almıştı. Küçük ölçekte düşünürsek, ailenin her ferdi oyunumuzu izlemeye gelmişti.
Tiyatroyla ilgilenenler çok iyi bilirler ki; küçüklerle büyüklerin bir arada olduğu salonda gösteri yapmak zordur.
Ayrıca şehrin idare noktalarındaki herkes, adeta birlik gösterisi yaparcasına salonu doldurmuştu.
Zaten salonun sınırlı kapasitesi birçok insanın, oyunumuzu izlemesini engellemişti. Zira yer olmadığından geri dönen insanlar, salondakilerden fazlaydı.
Demek oluyor ki; salonda olanı ve olmak isteyeniyle o akşam Aybastı’nın kalbi hep birlikte çarpıyordu.
Burada sanatın kaynaştırıcı özelliği kadar, Aybastı halkının kenetlenme kabiliyetinin de önemli bir yeri var.
Fatsa-Aybastı yolundaki çalışmalar, gördüğüm kadarıyla hız kesmeden devam ediyor. Yolun tamamlanması ne kadar sürer bilemeyiz ama gelecekte İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan konumuyla Aybastı ilçemiz, beklenen atılımını mutlaka yapacaktır.
Zaten Ordu’nun üçüncü büyüğü olmasının da etkisiyle geleceğe umutla göz kırpıyor.
Başta Belediye Başkanı Sayın İzzet Gündoğar olmak üzere tüm Aybastı’ya teşekkür ve selam gönderiyorum. HOŞÇAKALIN