İSLAM ÂLEMİ DE GDO'LARA KAPILARI AÇTI
İSLAM ÂLEMİ DE GDO’LARA KAPILARI AÇTI
İstanbul’da toplanan İslam Konferansı Teşkilatı da GDO’lara “evet” dedi.
Haramı helal yapan bu karar, tüm Müslümanları şaşırttı.
GDO’lu bir ürünün etiketinde “genetiği değiştirilmiştir” ibaresi olması o malın helal mal olması için yeterliymiş(!)
Gel de; şimdi bu adamlara İslam’ın tüccarları deme…
Genetiği değiştirilmiş 500 çeşit gıda ürününde fare veya domuz geni varsa, bunun neresi helal mal olabiliyor; gerçekten düşündürücü… Hayvanlarla bitkileri dölleyerek gayr-ı meşru ürün yaratmanın İslam’da yeri olamaz.
Bazı İslam ulemalarının böylesi gayr-ı meşru ürünleri “helal maldır, tüketilebilir” demeleri nasıl bir doğrudur? Biliyoruz ki; İslam’a göre domuz eti de haramdır. Ama gel gör ki; içeriğinde ne geni olduğu belli olmayan domateste, patateste, mısırda, pirinçte, buğdayda ve hatta canlı hayvanlarda da domuz geni varsa “bunun neresi helal oluyor?” anlamakta zorlanıyoruz.
“Bu bir teknik buluştur, helaldir” diyen bu İslam tüccarları aldıkları kararlarla haramı helalle harmanlamış olmuyorlar mı?
İslam’da neyin haram, neyin helal olduğuna da şaşırdık. Bilemiyorum; belki de İslam anlayışının öğretileri, küreselci zihniyetlerce modernleştiriliyor.
İnançların da genetik şifresini değiştirmeye çalışan bu adamlara nasıl inanalım?
“Bismillahirrahmanirrahim, Allahüekber” demeden hayvan kesimi yapmanın da haram olduğunu söyleyen bu adamlar, nasıl kesildiği belli olmayan ithal etleri de helal mal sınıfına sokabiliyorlarsa, burada çook düşünmemiz gerekmiyor mu?
Sanırım bundan böyle saf, helal mal tüketemeyeceğiz. Sahte, haram mallar giderek çoğalacak. Hatta bundan böyle GDO’lu ürünlerin okul kitaplarında da yer alacağı ve mesleki eğitim dersleri olarak benimsetileceği gerçeği de vahim bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır.
Şimdi gel de şu işsizlik ortamında GDO’ları savunma! Zaten adamların istediği de bu değil mi?
Kaldı ki; tanrısal kavramların şifresi de, bu adamların elinde olduktan sonra neyin haram, neyin helal olduğunun belki de zamanla hiç mi hiç önemi de kalmayacak.