YEREL YÖNETİMLERİMİZİN BİR YILI
Biliyorsunuz geçen yıl mart ayı sonunda yerel seçimler yapıldı. Yakın çevremizde bazı belediye başkanları yeniden seçildi, bazıları ise önceki başkanların koltuklarını devralarak ilk defa başkanlık koltuklarına oturdular. Aslında herkes göreve gelirken hizmet üretmek için gelir. Ancak bazıları şartları zorlayarak, bütün olanaksızlıklara karşın ortaya bir kısım hizmetler çıkarır. Bazıları ise el ense yatmanın faturasını başkalarına paslar.
Hizmet sunumunda en önemli unsurlardan birisidir eski-yeni unsuru.. Eskilerin daha kanıksamış, daha sakin ve biraz da tembel yaklaşımına karşılık; yenilerde daha hırslı, daha kendilerini kabullendirmeye yönelik, daha gelecek bekleyen bir tempo görülür.
Bu bağlamda yakın görüştüğüm ve ilk görev yılını tamamlamakta olan Çamaş Belediye Başkanımız Sayın Aktaş ile Yalıköy Belediye Başkanımız Sayın Karamustafa tam bu tariflere uygun bir şekilde, hırsla ve azimle bir şeyler yapma gayreti içindeler. Her fırsatta bir yıl içinde yaptıklarını sırlıyorlar. Yapılanları incelediğimizde her iki başkanın da yaptıkları küçümsenecek hizmetler değil. Üstelik her iki başkan da iktidar değil muhalefet partisinden seçilmiş başkanlar. Bu isimler verirken diğer başkanların el ense yattığını söylemek istemiyorum. Elbette diğer arkadaşlarımızın da yaptığı hizmetler vardır. Biz sadece gördüklerimizi yazıyoruz. Diğer arkadaşlarımız da yaptıkları ile ilgili bilgi verdiğinde Onların hizmetleri ile de pek ala guru duyarız.
Çamaş Belediye Başkanımız her İstanbul’a gelişinde sosyal etkinliklerin yanında mutlaka belediyenin bir projesinin arkasından koşuyor. Yıllarca eşeklerin dahi gidemediği bazı mahallelere bugün arabalarımızla gidebilme olanağına bir yıllık çalışma dönemi içersinde sahip olduk.
Yine birçok büyük ilçenin dahi sahip olamadığı boş ve yeni iki binaya sahip Çamaş İlçesi devlete ait bu binaların Ordu Üniversitesinin bir fakültesi olması için hummalı bir çalışma içine girilmiştir. Her ne kadar üniversite ve fakültelerin hepsinin bir arada olduğu kampusleşmekden yana bir düşünce taraftarı isem de bugün için ülkemizde henüz düşünülen seviyeye gelinemediğinden mevcut binaların bir fakülte veya yüksekokul olarak açılmasının hem Çamaş için hem de Ordu Üniversitesi için yararlı olacağını düşünüyorum. Umarım Çamaş İçesi bu konuda amacına ulaşır.