YAŞ KIRK
YAŞ KIRK
Cahit Sıtkı Tarancının tabiriyle “Yaş 35 Yolun yarısı eder” derken Allah cc. bizi kırk yaşımızada ulaştırdı. Artık Gazeteniz Güneş kırkıncı yaşına ulaştı. Bu kırkıncı yaşın bize göre çok önemli yönleride var. örfümüzde kırk yaş tam olgunluk yaşı olarak kabul edilmiş. Haz. Peyganberede peyganberlik kırk yaşında verilmiş. Peyganberimiz gençlik yıllarında da emsalsiz vasıflarıyla insanların hudutsuz güvenine mazhar olmuştu. Buna rağmen, tüm dünya peyganberi olan peyganberimize, taşıyacağı bu ağır sorumluluktan dolayı, belkide Allhü’teala peyganberlik görevini kırk yaşında vermiştir. Allah bizi şefaatına nail eylesin.
Bu kırk yaş gününün gazetemizlede önemli alakası vardır. Rahmetli Hacı ağabey 1971 yılından itibaren bu gazeteyi bizzat yirmi sene yönetmişti. Oğlu Ferudun beyde 20 yaş gününden devraldığı görevi bu kırkıncı yaş günümüze kadar tam 20 sene başarıyla ve amacından sapmadan götürmüş ve geliştirmiştir. Kendisini candan tebrik ediyorum. Bizde kendimizi güneş ailesinin bir ferdi sayıyoruz. Bu benim için bir mutluluk vesilesi. Bizim birde 50’nci yaş günü yazısını yazma dileğimiz var. Allahtan cc. sağlıklı bir hayatla o günlere ulaştırmasını diliyorum. Siz okurlarımızında dualarını bekliyorum.
Gazeteniz güneş bi günlere sizin sevgi ve desteğinizle ulaştı. Değerli okurlarımıza ve Fatsalı hemşerilerimize candan teşekkür ediyoruz ve ilgilerinin devamını diliyoruz. Bu meslek dışarıdan görüldüğü kadar kolay bir meslek değil. Mahalli gazete çıkarmak belkide: Türkiye çapında çıkan büyük gazeteleri çıkarmaktan dahada zor. Gerçekleri yazmak zorundasınız. Bu yazı bazı insanları rahatsız edebilir, amma siz iyi niyetle yazmak zorundasınız. Bunun tedirginliğinide yaşıyorsunuz. Bu güneş ailesi içinde bizi en çok mutlu eden bir olayda var. her fikri temsil eden bir yazar kadromuz var. birbirimize ters düşen yazılar yazmak zorundayız. Bu bizi üzmüyor hatta mutlu ediyor. Keşke tüm Türkiyede böyle olabilseydi.
Yaş günü yazısında doğru olurmu bilemiyorum. Tiraj konusunda azcık sitemkar davranmak istiyorum. Biz beş bin nüfuslu Fatsadan beri geliyoruz. Tirajımız bu orantıda artmalıydı. Amma bu olamıyor. Hani ilk göz ağrısı derlerya biz öyleyiz. Şunuda ifade etmek zorundayımki: Biz her işyerinde olmak istiyoruz. Böyle bir hakkımız olduğuna inanıyoruz. Gazeteler için tiraj, onun halka mal olduğunu gösterir. Bir sevgi ölçüsü gibidir, tiraj geliri pek arttıramaz. Bir gazetenin abone fiyatı kadar maliyetide vardır. Gazeteleri asıl yaşatan onun arkasındaki matbaadır. Matbu işleri yaptırırken taraftarların bunu düşünüp matbaaya iş götürmelidir. Bir beldenin ağzı, dili olan gazeteler yaşatılmalıdır.
Biz 1971 yılı öncesi “Güneş gazetesi olmayan” Fatsayıda biliyoruz. Gelir düzeyimiz ve nüfus yoğunluğumuza rağmen Ordu ili içerisinde ikinci sınıf bir muamele görüyor gibiydik. Güneş gazetesi çok şeyleri değiştirdi. Rahmetli H. Hikmet Altuntaş ağabey bu konuyu yakından bildiği için, güneş gazetesini çıkardı. Kendisi uzun seneler il encümen üyeliği yapan bir insandı. Fatsanın haklarının savunulmasında güneş gazetesinin çok önemli bir yeri vardır. Yetmişli yılları bilen insanlar bunu biliyorlar.
Bir de, Güneş ailesi içinde mutluluk vesilesi olan işler var. Ferudun bey rahmetli babasının emaneti olan güneş gazetesine sımsıkı sarıldı. Gazete büyüdü geliştirildi. Modern matbaa tesisleri kuruldu. Büro ve yazım araçları gelişmiş sistemlerle değiştirildi. Diliyoruz Hacı ağabey oğlunun gerçekleştirdiği bu gelişmeleri kabrinden beri hissediyordur. Bu duygularla: gazetemizin sahibi Ferudun Altuntaş’a, vefalı yazar kadromuza, değerli okurlarımıza ve Fatsalı hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimizle, saygılar sunuyoruz...