Ordu SMM OBaşkanı Bahadır Baş: “Tahsilat yapma sıkıntısı çekiyoruz”
![Ordu SMM OBaşkanı Bahadır Baş: “Tahsilat yapma sıkıntısı çekiyoruz” Ordu SMM OBaşkanı Bahadır Baş: “Tahsilat yapma sıkıntısı çekiyoruz”](/br/67443199_887474111619539_5755562875959640064_n.jpg)
11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde yapılan 23. Genel Kurulu sonrasında Oda Başkanlığına seçilerek göreve başlayan Bahadır Baş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.
Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş ile gazetemiz haber müdürü Ahmet Altay gündem ve muhasebecilik mesleği üzerine sohbet ettiler.
Ziyarette oda genel sekreteri Mehmet Ender Sönmez ile Fatsalı genç muhasebecilerden Fatih Bektaş’da yer aldı.
Başarılı bir şekilde görevini devam ettiren ve tüm muhasebecilerin bir arada birliktelik içinde tutarak odanın faaliyetlerini sürdüren Başkan Bahadır Baş, “Odamıza bağlı 374 üyemiz var. Mesleğini seven ve sorumluluklarını en üst seviyede tutan meslektaşlarımızın bugünlerde en çok yaşadığı sıkıntı ise tahsilat yapma sıkıntısı” dedi.
(Sayfa 1’den devam)
Başarılı bir şekilde görevini devam ettiren ve tüm muhasebecilerin bir arada birliktelik içinde tutarak odanın faaliyetlerini sürdüren Başkan Bahadır Baş, “Odamıza bağlı 374 üyemiz var. Mesleğini seven ve sorumluluklarını en üst seviyede tutan meslektaşlarımızın bugünlerde en çok yaşadığı sıkıntı ise tahsilat yapma sıkıntısı” dedi.
Mesleğini çok sevdiğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Bahadır Baş, “1970 yılında Ordu’da doğdum ilk, orta ve lise öğrenimimi burada tamamladım. Gazi Üniversitesi Maliye bölümünü bitirdim. Türkiye’nin önemli hocalarından ders alma şansına sahip oldum. 1993 yılında Ordu’ya geldim ve burada 1995 yılında çalışmaya başladım. 2000 yılında büro açtım, 2004 yılında oda disiplin kuruluna seçildim. Ardından 2006 yılında oda yönetim kuruluna seçildim ve 2016 yılına kadar bu görevde kaldım. 2016 yılında meslektaşlarımın desteğiyle oda başkanlığına geldim 2019 da tekrar bu görevle onurlandırıldım 2022 yılına kadar oda başkanlığı görevine devam edeceğim” dedi
Baş, “Ordu’da birlikteliği sağlamam da ki en büyün etken hiçbir şeyi ben yaptım demiyorum, bizim bir ekibimiz var ve bu ekipte benden yaşça büyük abilerimiz, arkadaşlarımız var, yaklaşık 60 kişiyiz. Hiçbir zaman ben olarak konuşmadım biz olduğumuzu her fırsatta belirtiyorum ve bunu samimiyetle yaptığım için üyelerin güvenini kazandığımı düşünüyorum. Bu samimiyetle meslektaşlarım arasında bir birliktelik oluşturduk. Bu durumda sadece benden kaynaklanmıyor eski oda başkanımızın da oluşturduğu bir kültürü vardı. Benden otuz yaş büyük bir üyemizde odamıza geldiğinde önünü ilikleyip ‘sayın başkanım merhaba’ diyerek içeri giriyor. Bu durumdan dolayı Üyelerimizle gurur duyuyorum. Ben göreve geldiğimde zaten var olan bir düzen içindeydi her şey. Ben de meslektaşlık bağı üzerinde durdum bunu da başardığımı düşünüyorum. Hiçbir üyemizi sen bu seminere katılma şu toplantıya gelme demedik. Her zaman şeffaf bir iletişim içinde olduk. Bizi sevenle de sevmeyenle de aynı mesafedeyiz. Büromuz, salonumuz herkese açık. Kimse buranın sahibi değil, bugün bu koltukta ben oturuyorum ama yarın başka bir meslektaşımız oturacak. Bunun farkında olarak birliktelik olsun diye çeşitli etkinlikler düzenledik. Piknikler organize ettik, yurt dışı gezileri düzenledik. Meslektaşlarımız böylece sadece düğünde cenazede değil farklı ortamlarda da bir araya gelerek meslektaşlık hukukunu oluşturuyorlar. Bende bu durum için yönetici arkadaşlarımla emek sarf ettim. Fatsa’dan geçen dönem Ercan Yurttaş arkadaşımla çalıştım, bu dönem de Serdar Yıldıran arkadaşımızla çalışıyoruz. Bugün itibarı ile 374 üyemiz var, bunun 65 tanesi Fatsa’da 74 tanesi Ünye’de 25 tanesi diğer ilçelerde geri kalan üyelerimiz de Ordu’da” şeklinde konuştu.
İçinde bulunduğumuz bu ekonomik zor durumdan bizlerde etkileniyoruz diyen başkan Bahadır Baş, “İlimizde bulunan tüm Mali Müşavir arkadaşlarımız tahsilatlarda sıkıntı yaşıyor. Müşterilerimizin yarısından para alamıyoruz ve bizim mesleğimizde ücret alamadığımızda hizmet yasağı var. Aslında disipline sevk edilsek ceza alabiliriz ama ekonomik kriz var ve bunun en fazla vurduğu mesleklerden biri de muhasebecilik, mali müşavirliktir. Çünkü insanlar önce işçisinin maaşını, elektriğini suyunu, hammaddesinin parasını ödüyor. Ödeme planında en sonlarda olduğumuz için bize para kalmıyor. Ama ben inanıyorum Türkiye büyük bir ülke bu durumunda altından birlik ve beraberlikle kalkacağız inşallah” diye konuştu.
• Ahmet ALTAY