Ordu Valiliği, Ordu'nun Değerlerine Sahip Çıkıyor

Ordu Valiliği, “Halil İbrahim” ve “Yolun Sonu Görünüyor” türküleri başta olmak üzere çok sayıda eseri kaleme alan ve şiir kitabı çıkartan Şair Dursun Ali Akınet’in 50. sanat yılını, düzenlediği bir konserle kutladı.
Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gösterilen konsere, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin, Vali Orhan Düzgün, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkanı Seyit Torun, Adalet Komisyonu Başkanı Bahattin Akkan, ODÜ Rektörü Prof.Dr Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcıları Salih YüceE, Abdullah Demir, Mahmut Ağbal, Yemen Bayrak, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Ordu Sanat Derneği Başkanı Gökhan Akçiçek, Şair Dursun Ali Akınet, bazı ilçe kaymakamları ile ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve sanatseverler katıldı.
Şair Dursun Ali Akınet’in şiirlerini besteleyen ve seslendiren Türk Halk Müziği sanatçıları Musa Eroğlu, Şükriye Tutkun, Mehmet Gümüş, Zeynep Asya, Ali Osman Erbaş, Yusuf Gül, Ata Bahri Çağlayan’ın sanatçı olarak katıldığı, “Dursun Ali Akınet’in 50. Sanat Yılı Kutlama Konseri” programında bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, “Şiirde, edebiyatta, sanatta bir ulu çınar misali 50 yıldır gölgesinde soluklandığımız Dursun Ali Akınet’in şiir yazmaya başlayışının bu yıl 50. yılı. Biz de Ordu Valiliği olarak 50. yıl münasebetiyle kendisine olan vefa borcumuzu göstermek, yaşarken onun kıymetini takdir etmek amacıyla bu geceyi düzenledik” dedi.
Konuşmasında, Şair Dursun Ali Akınet’in yaşantısından kesitler aktaran Vali Orhan Düzgün, “Dursun Ali Akınet”in aslında çok çileli ve zorlu geçen bir çocukluğu var. Kendisi babasını 11 yaşında kaybediyor. İlkokulu bitirdikten sonra ekonomik imkanları olmadığı için okula devam edemiyor ve ailesine destek olmak amacıyla çobanlık, değirmende işçilik, odun satıcılığı gibi işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Ama okumaya olan aşkı ve sevgisi, okula devam edememesi, onu okumaktan ve yazmaktan vazgeçirmiyor. Annesi kendisine Veysel Karani’nin şiir kitapları başta olmak üzere bazı kitaplar okutuyor, çevredeki köylüler onun okumalarını zevkle dinliyor. Onlardan da etkilenerek kendisi şiir yazmaya başlıyor. Onun şiirleri ile bugün pek çoğumuzun kulaklarında çınlayan ‘Halil İbrahim’, ‘Yolun Sonu Görünüyor’, ‘Tel Vurdu Beni’, ‘Turnam Başım Darda Benim’, ‘Gönül Vurgun Yedi’ gibi daha pekçok eser bestelenerek türkülere dönüşüyor” diye konuştu. Şair Dursun Ali Akınet’in 50. Sanat Yılı Konseri’ne katılan sanatçıların büyük bir vefakarlık ve kadirşinaslık örneği gösterdiğini ifade eden Vali Düzgün, “Bu geceyi onurlandıran ve destek veren sanatçılarımız Musa Eroğlu, Mehmet Gümüş, Şükriye Tutkun, Ali Osman Ekbaşı, Yusuf Gül, Ata Bahri Çağlayan, Zeynep Asya ve Özgür Kelleci’ye çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Geceye katılan davetlilere de teşekkür eden Vali Düzgün, “Bugüne ait davetimizi kendisine ilettiğimde kendisinin de memnuniyetle Dursun Ali Beye olan saygısından ve sevgisinden dolayı mutlaka bu geceye katılmak istediğini ifade eden ve bu program için Ordu’ya gelen İçişleri Eski Bakanı Sayın İdris Naim Şahi başta olmak üzere bütün davetlilerimize de burada ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Ordu’nun, kültür ve sanatta yetiştirdiği pek çok isimle anılan, kültür ve sanata verdiği önemle anılan bir şehir olduğunu kaydeden Vali Düzgün, “Geçtiğimiz aylarda da önemli bir sanatçımız ve müzik adamımız olan Kamil Sönmez’i kaybetmiştik. Perşembe Belediyemizin ve Ordu Üniversitesi’nin destekleriyle Nisan ayının ilk günlerinde yine bu salonda Kamil Sönmez’i de anmak adına bir gece tertip edilecek” diyerek, sözlerini tamamladı.
Ordu Sanat Derneği Başkanı Gökhan Akçiçek, ”Dursun Ali Akınet’in 50.sanat yılı kutlama konseri programının düzenlenmesinde büyük katkı ve destek veren Sayın Valimiz Orhan Düzgün’e teşekkür ediyorum “ diyerek, başladığı konuşmasında kültürümüzü görülür, yaşanır kılan ve bu değerli özellikleri ile kültürümüze büyük hizmet eden bu şahsiyetleri, bu bireyleri önemsemeli ve ciddiye almalıyız. Ülkemiz şiir birikimine önemli katkılar sunan Dursun Ali Akınet’in karşısında yakamı ilikliyorum. Bize yaşattığı bu güzellikler adına ona şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından davetlilere, şair Dursun Ali Akınet’in yaşam öyküsünü içeren sinevizyon gösterisi sunuldu. Büyük bir beğeniyle izlenen sinevizyon gösterisinden sonra şair Dursun Ali Akınet’in 50. sanat yılı kutlama konserine katılan sanatçılar Ata Bahri Çağlayan, Ali Osman Erbaş, Yusuf Gül, Şükriye Tutkun, Mehmet Gümüş ve Musa Eroğlu söyledikleri türkülerle konsere katılan davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
Dursun Ali Akınet’in şiirlerinden bestelenen eserlerin seslendirildiği konserde, sanatçı Musa Eroğlu, söylediği türkülerle geceye ayrı bir renk katerken, davetliler de zaman zaman sanatçının söylediği türkülere eşlik etti. Sanatçıların performansları, sahnedeki neşeli tavırları ve izleyici ile kurdukları iletişim ile dolu dolu geçen program 4 saat sürdü.
Konser sonunda İçişleri Eski Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, Dursun Ali Akınet’e günün anısına onur plaketi verdi. İçişleri Eski Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, yaptığı konuşmada,”Ordu’da güzellik adına, sevgi adına, sanat adına bir büyük buluşmayı icra ettik. Hep birlikte bunun mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. Sayın Akınet’in yazdıkları bu toprakların hikayeleri, bu coğrafyanın özellikleri, bizim insanımızın hikayeleri. Güzel olanda, kalıcı olan da bu. Şiir insanı şuurlu insan, aklını doğru yerde kullanan insan. Bizim şairimiz olarak bir kez daha kendisine sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.
Onur plaketini alan Dursun Ali Akınet ise, çok mutlu olduğunu ve duygulandığını dile getirerek, herkese teşekkür etti.
Sanatçılar Ata Bahri Çağlayan, Ali Osman Erbaş, Yusuf Gül, Şükriye Tutukun, Mehmet Gümüş ve Musa Eroğlu’na da günün anısına plaket ve çiçekleri İçişleri Eski Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, Vali Orhan Düzgün, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Belediye Başkanı Seyit Torun tarafından verildi.
Sanatçılar, Dursun Ali Akınet’in 50.sanat yılı kutlama konserinde bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek, Dursun Ali Akınet gibi değerlere sahip çıkılmasının önemine değindiler ve gecenin düzenlenmesinde emeği geçen başta Vali Orhan Düzgün olmak üzere herkese teşekkür ederek, duygularını dile getirdiler.
Sanatçı Musa Eroğlu sanatsever Ordululara sazımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek, yaz aylarında Ordu’da bir açık hava konseri vermek istediğini, Belediye Başkanı Seyit Torun’a iletti. Sanatçının bu isteği davetliler tarafından da alkışlarla desteklendi.
Geceden son derece mutlu ayrılan Ordulular, bu güzel geceyi yaşattıklarından dolayı Vali Orhan Düzgün ve sanatçılara teşekkür ettiler.